Despre Autor

green-smile-av
Bună tuturor, mă numesc Dragoș Vasiloi, uni mă cunosc sub nickname-ul 3XTron. Trăiesc pe acest pămînt începînd din 1987 și pe parcursul vieții citesc, cunosc, experimentez, cercetez, analizez și încerc să mă dezvolt. Am hotărît să mă concentrez mai atent spre tehnologiile informaționale încă de cînd am fost mic și am făcut cunoștință cu un calculator care avea butonul „Turbo” pe lingă cel de pornire. Așa a  crescut pasiunea mea cu fuga la chioșcurile de presă după jurnale despre calculatoare, ca apoi să stau nopțile în internet-cafe pînă a îmi cumpăra primul calculator și prima conectare la rețeaua internet. Apoi am  obținut cunoștințe superioare și sunt Inginer licențiat ca urmare finisări cu succes a studiilor în Universitatea Tehnică a Moldovei facultatea Calculatoare.
În vara anului 2018 am studiat “CompTIA Security+ Study Guide: Exam SY0-501 7th Edition” ca apoi pe data de 2 august să susțin examenul care confirmă cunoștințlele mele în domeniul securității informaționale. Verificarea valabilității certificatului se poate de făcut la adresa https://www.certmetrics.com/comptia/public/verification.aspx?code=X91WCQ9XY4P0VZ36  detalii despre acest proces se poate de citit în articolul cu “Dacă trebuie atunci facem Comptia Security+

În toamna anului 2016 am trecut cu succes procesul de certificare Cisco CCNA(avînd Cisco ID CSCO13010035) și am obținut cunoștințele adecvate necesare pentru lucru cu echipamente de rețea, detalii despre procesul prin care am trecut găsiți tot aici pe blog.

logo-ccna-rs

Am experiență conform carnetului de muncă(oficial) din anul 2010 dar experiență practică de lucru de facto începînd din anul 2004.
O profesie ce a pornit din hobby încă din clasa 7’a, a urmat universitatea, ca apoi să încep cariera cu experiență în anul 2004. Folosesc următoarele tehnici, tehnologiile, software, hardware și metodele de lucru:
– Pentru planificarea, proiectare, design, simulare și dezvoltarea a infrastructurii IT folosesc aplicațiile  Packet Tracer, Unified Networking Lab, EVE-NG.
– Instalarea cablajului necesar, verificarea calității și conectivități a infrastructuri.
– Izolarea rețelei după principii și tehnologie VXLAN, VLAN(IEEE 802.1Q/AD) broadcast domain, Vlan trunk și inter-vlan-routing. Balansare traficului de rețea L2-L4, network OS(CISCO IOS, RouterOS/Mikrotik PFsense, OPNsense), rutarea dinamică OSPF, BGP, telefonie SIP/ip-telefonie(VOIP).
-Virtualizare KVM/Qemu(Proxmox și Libvirt), Vmware (ESXi/vShere), Windows Hyper-V.
-Unirea în cluster a serverelor linux și implementarea tehnologiei high availability și fencing la nivel de servere, switch și UPS prin tehnologia IPMI (HP iLO sau DELL iDRAC).
-Crearea Cloud Infrastructurii IaaS în baza la CloudStack și izolarea traficului L2 folosind VXLAN pentru overlay network.
-Administrare Windows AD(DC)/GPO, DNS, RemoteApp, RemoteFX, files backup sync.
-Administrare Linux(Debian/Ubuntu/Centos) pentru hosting(Apache, PHP, BIND(DNS), DHCP, NTP, ProFtpd TLS, MySQL, Samba, SSH, Cron, iptables, software RAID(mdadm).
-NAS cu partajare de tip NFS, SMB și GlusterFS prin RDMA, suplimentar OwnCloud și partajarea fișierelor webDAV/HTTP. Sisteme de monitoring site (Google Analytics/AWStats). Email server(Hosting Postfix/Dovecot/SquirrelMail/DKIM/SpamAssassin) cu nivel înalt de credibilitate.
-Interconectarea rețelelor private prin VPN(l2tp/IPsec site-to-site) MPLS-VPN. Setarea serverelor Dell PowerEdge și HP ProLiant cu parametri HA (high available) și fencing. Implementarea Streaming Audio/Video cu icecast/nginx-rtmp-module (HTTP/RTMP/HLS/VOD). Ethernet / Infiniband / PPP, IPv4 / IPv6, TCP / UDP, VTP / DTP, OSPF / EIGRP / BGP, STP/RSTP, ACL, NAT / PNAT, DHCP, PortSec, SNMP / SYSLOG / NetFlow.
-Creare și dezvoltare a postului de radio din punct de vedere tehnic de la început pînă la emisia în eter.

Am contribuit la proiectul OpenSource Unetlab  http://www.unetlab.com
am și particip în dezvoltarea versiune următoare sub numele de EVE-NG : Emulated Virtual Environment (curator Uldis Dzerkals   https://www.linkedin.com/in/uldisdzerkals/) http://www.eve-ng.net/ https://www.indiegogo.com/projects/eve-ng-emulated-virtual-environment-next-gen/x/13824383#

Acum vectorul dezvoltării este indicat spre Overlay Network pentru IaaS și PaaS, automatizarea cu ajutorul Ansible/Python/Bash/SED/AWK, cunoașterea mai bine echipamentelor și software de la producătorii precum Huawai și Juniper.

Pe alte rețele de socializare destinate domeniului de activitate
https://www.linkedin.com/in/vdragos

GitHub

https://github.com/3XTron

Doriți CV-ul meu?  Poftim în standardul Europass, update din data de Septembrie 2016.

Vasiloi Dragoș  CV-Europass-20180808-Dragos-Vasiloi-EN

 

Leave a Reply