Față în față cu GIAC, așa cum recomandă SANS


Global Industrial
Cyber Security Professional
(GICSP)

De un an în urmă am aflat de GIAC certificare în domeniul Cyber Security. Nu am fost impresionat mai ales cînd am aflat că se susține cu cărțile pe masă, mai ales după ce am susținut Cisco și Comptia unde nu se permite de a avea informații suplimentare sub nici o formă.
Deci GIAC cu cărțile pe masă dar întrebările sunt extrem de bine gîndite. Gîndite în așa mod în cît doar cunoașterea textului din carte fără de a trece prin lecțiile practice nu te poate ajuta la obținerea unui nivel necesar de trecere, în obținerea certificatului dorit.
Unele certificate au nevoie de cel puține 69% iar altele 82% de răspunsuri corecte și acel procent diferă de la un certificat la altul, pentru a vedea lista certificatelor disponibile se poate de verificat acest GIAC link https://www.giac.org/certifications/categories dar dacă doriți să găsiți un roadmap atunci poftim aici la SANS https://www.sans.org/cyber-security-skills-roadmap

Eu nu prea am avut de ales în compania care activez a spus clar trebuie de obținut Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP) https://www.giac.org/certification/global-industrial-cyber-security-professional-gicsp eh, dacă trebuie atunci trebuie.
Am experimentat o tehnică nouă de învățat rapid prin evidențierea textelor necesare cu marker-ul, dar îmi dau seama că nu a fost eficient în timp și aceea metodă de a transcrie textele din sursa originală mă provoca să fiu mai concentrata la studii iar lecțiile practice de neignorat. Trebuie să spun aici un MARE MULȚUMESC lui DUMNEZEU pentru ajutor și desigur mulțumesc amestecului de cofeină cu L-Theanine care mau ajutat să reduc din timpul necesar pentru a memora informația. Am obținut un scor de 80% și sunt sigur că din cele 115 întrebări undeva 15 din ele au fost ambiguei sau chiar răspunsurile lor au fost destul de comune între ele.
Spre exemplu într-o întrebarea a fost „most commonly used technique”(din cîte țin eu minte), așa tip de întrebări trebuie excluse deplin din test, dar în schimb întrebări ambiguei a fost cu mult mai puține în comparație cu cele de la Comptia sau Cisco.

Toate Certificatele care nu au expirat și pe care le dețin se pot găsi pe
Youracclaim https://www.youracclaim.com/users/dragos-vasiloi/badges

Anume informația mai detaliată și fixă mă face să mă gîndesc la o nouă certificare GIAC, poate nu azi poate nu mîine dar poate chiar și de loc, luînd în calcul viteza cu care vîntul își schimbă direcția se schimbă în zilele noastre. Dar la moment mă bucur că a apărut numele meu în lista de la GIAC https://www.giac.org/certified-professional/dragos-vasiloi/176539

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

About 3XTron

Bună tuturor, pe parcursul vieții citesc, cunosc, experimentez, cercetez, analizez și încerc să mă dezvolt.

Leave a Reply