Dacă trebuie atunci facem Comptia Security+

De ceva timp am început să trec din domeniul R&D Cloud în domeniul Securitate informațională și mi s-a dat timp de 2 săptămîni să învăț tot necesarul pentru a obține certificatul Comptia Security+. Ba chiar cartea de ghid oficial o țineam în mîni și studiam, mă refer la “CompTIA Security+ Study Guide: Exam SY0-501 7th Edition” O săptămînă am studiat cartea pe alocuri citeam de 3-4 ori pînă înțelegeam ce scrie pas cu pas. Următoarea săptămînă a fost dedicată pre-testărilor cu alte cuvinte foarte multe întrebări ca să pot să vă dacă sunt eu pregătit de examinare. Poate cineva știe dar de la 1 august se dă doar examenul SY0-501 și din spuselor colegilor e mai mult material de studiat de cît pentru examenul SY0-401.
Am găsit foarte bună informație acolo și pe alocuri o citeam forte ușor ca o poveste, evident capitolul destinat criptografiei a fost destul de greu.
Eu am găsit acestă carte destul de interesantă și ași scoate din ea 3-4 capitole din cele 12 și ași pune pe toți cei care lucrează în IT sau cu echipamente IT să o studieze și să o aplice în practică.
Examenul SY0-501 l-am susținut pe data de 2 august și am primit un certificat de confirmarea cunoștințelor mele de tip Comptia Security+ care poate fi verificat pe adresa de mai jos.
https://www.certmetrics.com/comptia/public/verification.aspx?code=X91WCQ9XY4P0VZ36

Deja mă apuc să completez CV cu un nou certificat 🙂

Am primit și certificatul în formă PDF dar sper să îl primesc și în formă fizic tipărit și semnat(cu semnătură tipărită).

CompTIA Security+ ce certificate

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

About 3XTron

Bună tuturor, pe parcursul vieții citesc, cunosc, experimentez, cercetez, analizez și încerc să mă dezvolt.

Leave a Reply