Unetlab pre-release for v1

După ce Uldis Dzerkals(https://www.linkedin.com/in/uldisdzerkals) a prezentat cum va arăta următoarea versiune de Unetlab în Video

https://www.youtube.com/watch?v=CYneitl7OyM eu pur și simplu am fost șocat plăcut, eu chiar nici noaptea nu am putut să adorm ca de obicei, visam cu ochii deschiși de a pune mai repede în aplicare noua versiune cînd va ieși.
Am văzut acest video de vo 5 ori și am realizat cît de perfect arată, și rămîne să testez cît de perfect lucrează.
În ceea noapte cu ochi deschiși mă gîndeam ce lipsește și nu ajunge, am extras din acest video cîteva imagini și vă propun să vedeți ce îmi doresc să văd în versiunea care iese degrabă. Am să postez o solicitare pe forumul lor oficial http://forum.802101.com/forum43.html și din asta cauză imaginile sunt cu text în limba engleză. http://forum.802101.com/topic108.html Solicitarea de pe forum oficial unetlab.
Vă rog foarte multe echipa Unetlab să adăugați aceste funcționalități !

v1-101_NEW_UNL_1_0_presentation_video_hd720.mp4_snapshot_02.44_[2016.02.28_12.50.58]-edit-propus

1)Buton de zoom-in care permite să ne apropiem de o anumită parte a diagramei pentru a lucra cu zona specifică mai intens

2)Butonul de returnare la scara 1:1 de vizualizare a diagramei, poate să nu încapă diagrama întreagă pe acestă zonă dar în schimb să fie pe centru.

3)Butonul de zoom-out care ne va permite îndepărtarea de la toată diagrama.

4)Buton care seamănă cu mousul este regimul cînd putem interacționa cu toate elementele din diagrama ca și cum este arătat în video.

5)Butonul cu iconița în formă de lăbuța unei mîțe, ca funcționalitate permite să lucrezi și să tragi diagrama de parcă e harta din google maps, foarte comodă va fii mai ales în combinație cu butoanele de zoom-in și zoom-out.

Keyboard-short-cut

Dacă a fi posibil ca toate iconițele de funcționalitate din stînga să aibă shortcut key sub formă de litere asemănător ca în gmail sau în photoshop tools bar. În imagine chiar am făcut o comparație între photoshop și unetlab la iconițele din toolbar.

v1-101_NEW_UNL_1_0_presentation_video_hd720.mp4_snapshot_05.09_[2016.02.28_13.47.33]

Am observat că în timpul lucrului cu obiectele fie routere, firewall, etc. apare meniul cu funcționalități dar mai apare și scroll care este ne necesar în cazul dar că avem destul spațiu sub acest meniu, poate merită de scos complet acest spațiu?

v1-101_NEW_UNL_1_0_presentation_video_hd720.mp4_snapshot_11.38_[2016.02.28_13.55.47]

Foarte mulți așteaptă și sunt sigur că va fii de folos multora să adauge imaginele/firmware pentru dispozitive vără să acceseze ssh/cli pentru a le adăuga în locul potrivit, vă rog adăugați ca să fie posibil din web-interface adăugarea lor.

v2-101_NEW_UNL_1_0_presentation_video_hd720.mp4_snapshot_03.02_[2016.02.28_13.02.43]

Am observat chiar și în versiunea curentă de unetlab că la adăugarea uni dispozitiv mai ales dacă e linux(se află la sfîrșitul listei) trebui să dai scroll pe toată lista fără să ai aceste dispozitive. Poate aveți posibilitatea de a pune în partea de sus a liste doar dispozitivele care a imaginele/firmware în unetlab încărcate în directorii, cele care nu sunt și dacă doriți să le indicați lăsați inactive în partea de jos a listei.

nnoVNC-optios

Vin și cu propunerea de a include noVNC în selectarea opțiunilor de consolă a dispozitivelor. noVNC este un client VNC pe HTML5 în browserul clientului.
Aici vin în ajutor celor ce nu au sistemul windows și au nevoie de VNC pe android/MacOS.

logs

Toate logurile Unetlab se grămădesc în /opt/unetlab/data/Logs/  și aici sub diferite denumiri api.txt, access.txt, error.txt și alte categorii de loguri care pot apărea pe viitor. Poate totuși de făcut ca ele să fie accesibile din interfața web și ca o categorie specială între STATUS tab și LOGOUT.

Bookmark the permalink.

About 3XTron

Bună tuturor, pe parcursul vieții citesc, cunosc, experimentez, cercetez, analizez și încerc să mă dezvolt.

Leave a Reply